2014 m. gegužės 10 d., šeštadienis

Tiramisu

LT. Tiramisu. Skamba kaip burnoje tirpstantis, bet pretenzingas ir sudėtingas desertas. Aš ir taip maniau, tačiau mane jis visad viliojo. O štai užsilikęs šaldytuve po mamos dienos Mascarpone tik ir masino pagaliau išbandyti savo jėgas su šiuo receptu.
Prisipažinsiu, tai mano pirmasis Tiramisu. Ne tik gamintas, bet ir ragautas. Kaip pirmam blynui, ieškojau kažko paprasto ir lengvo. Ir radau. Šiam Tiramisu nė neprireikė kiaušinių - o juk tikras Itališkas Tiramisu be jų neapsieina. Ar nusivyliau skoniu? Ne, ne ir dar kartą ne. Ryškus kavos ir brendžio skonis buvo puikus! Šeimyna (tiesa, jau ragavusi kitokių šio deserto variacijų) taip pat liko patenkinti ir išsiuntė į parduotuvę dar damų pirštelių ir Mascarpone, kad galėtų šiuo desertu pasidžiaugti ir ryt.



Produktai:
  • 250g Mascarpone;
  • 1 a.š. vanilės esensijos;
  • 3-4 v.š. brendžio;
  • 200 ml stiprios kavos arba espresso (turi būti kambario temperatūros);
  • 150 ml grietinėlės (naudojau riebumo);
  • 4 v.š. cukraus pudros;
  • Damų pirštelių (aš savo 7 stiklinėms sunaudojau 21 pirštelį, o sudėjau jų po 3 sluoksniu į stiklinę);
  • Juodo kartaus (70%) šokolado (patariu bent pusvalandį palaikyt šaldiklyje);
  • Nesaldžios kakavos apsibarstymui (jei mėgstat, galit užbert ir cinamono, neturėtų pamaišyti);
  • Riešutų ir mėtų lapelių papuošti;
Eiga:
  1. Mascarpone išplakti su vanile, brendžiu ir 50ml kavos, kol masė bus be gumulėlių (rinkitės gilesnį indą, jei nenorite savo virtuvės sienų pavaišinti šia mase - būtent taip nutiko man). Kitame inde išplakite grietinėlę su cukraus pudra, tada atsargiai sumaišykite abi mases.
  2. Likusią kavą supilkite į dubenį (jei mėgstate labai saldų maistą, galite ir įdėti cukraus, tačiau nepamirškite, kad Mascarpone ir grietinėlės masė yra gana saldi). Kavoje mirkykite sausainukus ir jais išklokite stiklinės/indo dugną. Jei reikia, drąsiai laužykite sausainukus.
  3. Sausainius užklokite mase ir taip sluoksniuokite paskutinį sluoksnį palikdami Mascarpone masės. Įdėkite į šaldytuvą 20min, kad skoniai atsiskleistų.
  4. Apibarstyti kakava ir tarkuotu šokoladu (šaldytą jį tarkuoti daug lengviau). Papuoškite riešutais ir mėta.
Porcijos? 7.

Kaip vertinu? 8,5/10 Desertas gana riebus, tačiau turtingas skoniu ir neapsunkina. Manau, kad gaminsiu dar ne kartą.

Kur radau receptą? Vieaname iš Gordon Ramsay puslapių.

Trukmė? Valanda.




 


EN.Tiramisu. Sounds like melting in your mouth, but pretentious and sophisticated dessert. I thought so too, but something about Tiramisu has always attracted me. And here's leftovers of Mascarpone in the refrigerator after the mother's day and I'm finally ready give a try to this recipe.

I admit, this is my first Tiramisu. Not only produced, but also tasted. As the first pancake, I lookes in the internet for something simple and easy. And I've found it. Also, this Tiramisu requires no eggs. Have you heard about Italian Tiramisu without eggs? Was I disappointed with the taste? No, no and no again. Bright coffee and brandy flavors was great! Family (in fact, already had tried other variations of this dessert) is also satisfied with the result, so they send me to the  store to get some mascarpone - they wanted yo enjoy this dessert tomorrow.

Products:

  • 250g mascarpone;
  • 1 tsp vanilla extract;
  • 3 tbsp brandy;
  • 200ml strong coffee or espresso, cooled to room temperature;
  • 150ml single cream;
  • 4 tbsp icing sugar;
  • 21 sponge fingers (savoiardi);
  • Frozen bar of 70% of chocolate bar;
  • Cocoa powder, to dust;
  • Cinamon, nuts and mint;
 Process:
  1.  Whisk the mascarpone with the vanilla and Marsala and 50ml coffee, until everything is thoroughly mixed together. Whisk the cream with the icing sugar until smooth, then fold in the mascarpone mix.
  2.   Pour the remaining coffee into a bowl (sweeten with more icing sugar if you like). Take one sponge finger at a time and dip it in to the coffee. Put it in a glass, breaking them in half if you need to. Spoon the mascarpone mix in until you reach the top of the glass. Refrigerate for 20 minutes to allow the flavours to infuse.
  3.   Remove the tiramisu from the fridge. Take the frozen chocolate bar and grate a little chocolate over the top of each tiramisu. Finally, dust with sifted cocoa powder to serve. Place nuts and mint on top.
 Serving? 7th

How do I rate? 8,5 / 10 Dessert quite fat, but rich in taste. I think, I will do it again.

Where I found the recipe? In one of Gordon Ramsay pages.

Duration? Hour.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą